MKB Marktmonitor

De MKB Marktmonitor is een grootschalig onderzoek van TNO en Unique.

Ondernemers worden persoonlijk geinterviewd door medewerkers van Unique en samen met TNO worden de data geanalyseerd en verwerkt tot een rapport. Het onderzoek wordt sinds 2009 elk jaar gehouden. Met de MKB Marktmonitor helpt Unique ondernemers ondernemen.

Goede voorspeller

De MKB marktmonitor blijkt een goede voorspeller te zijn. Veel verwachtingen die ondernemers in vorige jaren uitspraken bleken het jaar daarna te zijn uitgekomen. Ieder jaar vragen we naar ontwikkelingen en verwachtingen op het gebied van omzet en personeel. Daarnaast richten we ons op een specifiek thema. 

Het thema van 2013 en 2014 is Perspectief, waarin we na een onderzoek naar de actuele thema’s op het gebied van HR, dit jaar de ontwikkelingen op het gebied van personeel, bedrijf en innovatie binnen het MKB centraal stellen.  

Totaalrapport

Van de uitkomsten van het onderzoek wordt jaarlijks een rapport samengesteld. Als deelnemer ontvangt u kosteloos een exemplaar van dit rapport. Hiermee kunt u uw bedrijf benchmarken met andere bedrijven en inspelen op kansen in de markt.  

Meer informatie over..